Historiek

Het advocatenkantoor VY-US is ontstaan uit het eenmanskantoor van Mr. Johan VYNCKIER.

Gestart in 1985 aan het Louis Robbeplein te Kortrijk, werd de advocatenpraktijk van Johan in 1994 verder uitgebouwd door een samenwerking met zijn broer, Mr. Dominiek VYNCKIER.
Sinds 2003 werd het kantoor omgevormd tot een advocatenvennootschap, de VOF VYNCKIER & VYNCKIER, met als vennoten Johan en Dominiek VYNCKIER.

Ondertussen waren de kantoren aan het Louis Robbeplein te klein geworden en werd er beslist om een volledig nieuw en modern kantoorgebouw op te richten. Sinds 2004 is het kantoor werkzaam vanuit deze nieuwbouw aan de Engelse Wandeling 74 te 8510 Kortrijk-Marke.

In september 2016 is Mr. Guy DELABIE, die sinds jaren medewerker was, als vennoot toegetreden. Naar aanleiding van deze toetreding werd ook de naam en vennootschapsvorm gewijzigd naar BVBA VY-US.

De gestage groei van het kantoor resulteerde uiteindelijk in een team met op heden zeven advocaten en drie bedienden, waarvan er twee juridisch geschoold zijn.

Het kantoor is gemakkelijk te bereiken zowel vanuit Kortrijk zelf als vanuit de omstreken (zie contact) en beschikt over ruime parkeergelegenheid.